Rode Kruis

Fonds Natuurinclusieve Streekboerderijen
13 mei 2014
Red Cross/Red Crescent Climate Centre
13 mei 2014

Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis maakt deel uit van het grootste humanitaire netwerk ter wereld: de internationale Rode Kruis-beweging.

Voor velen staat het embleem voor directe hulp aan mensen in nood: in conflictgebieden, na rampen en in eigen land. Ook in Nederland staan bijna 30.000 vrijwilligers staan klaar om mensen te helpen als het nodig is. Met noodhulp, burgerhulp, evenementenhulp en activiteiten waarmee we mensen willen voorbereiden op een noodsituatie. Het Rode Kruis is een vereniging en heeft 251 lokale afdelingen.

Mijn huidige opdracht, vanaf februari 2018, is projectleider van de transitie sociale hulp. Met een team van transitiemanagers zullen wij de districten en afdelingen van het Nederlandse Rode Kruis begeleiden in het ombouwen of overdragen van de sociale hulpactiviteiten. Zelfredzaamheid blijft een van de kernactiviteiten van het Nederlandse Rode Kruis. 

Als adviseur en later hoofd afdeling Sociale Hulp was ik tot december 2009 verantwoordelijk voor het ondersteunen van de vrijwilligers en voor het ontwikkelen en uitbouwen van innovatieve activiteiten voor eenzaamheidsbestrijding.

Resultaten: