Red Cross/Red Crescent Climate Centre

Rode Kruis
13 mei 2014
Free Lance Musicus
13 mei 2014

Red Cross/Red Crescent Climate Centre

Het Climate Centre is een gespecialiseerd centrum van de Internationale Federatie of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC).

De basis is gevestigd in Den Haag, maar het centrum heeft een team dat in alle continenten opereert en strategische kennis en advies over klimaatverandering en -adaptatie geeft.

De missie is om de Rode Kruis-beweging en haar partners te helpen de impact van klimaatverandering en extreem weer op kwetsbare mensen te verminderen. De ondersteuning van de National Societies en de Federatie concentreert zich op klimaat informatie voor rampen voorbereiding en response, voedselveiligheid en gezondheid, training en technische hulp.

In de eerste jaren van het Climate centre was er een programma in Nederland. Mijn taak als campagneleider was om geld te vinden voor de campagne en hem vervolgens uit te voeren. De strandcampagne was een middel om in Nederland aandacht te vragen voor de humanitaire gevolgen van klimaatverandering.

    • €70.000 aan subsidies en fondsen voor de campagne
    • Ontwikkelen en uitvoeren van de zomercampagne in samenwerking met vele lokale afdelingen van het Rode Kruis. Doel van de campagne: bewustwording van het Nederlandse publiek wat de gevolgen zijn van klimaatverandering voor onze kust en voor de mensen in andere deltagebieden in de wereld.