Free Lance Musicus

Red Cross/Red Crescent Climate Centre
13 mei 2014

Free Lance Musicus

Freelance musicus, zowel docerend als uitvoerend

Vanaf mijn studie heb ik als remplaçant en freelancer gedurende vele jaren in de volgende orkesten gespeeld: Rotterdams Philharmonisch Orkest, Radio Filharmonisch Orkest, Holland Symfonia, Brabants Orkest, Basho Ensemble, Boreas Ensemble. Daarnaast had ik een lespraktijk en dirigeerde ik een aantal amateurensembles.

  • Bonnard Trio, klarinettist, marketing en productie
  • CD opname gerealiseerd (2000)
  • Organisatie en uitvoering tournee Denemarken (1998)
  • Trio Kassandra
Trio Kassandra was een rietblazersensemble (hobo, klarinet, fagot) dat sinds 1999 concerten gaf waarbij muziek gemixt wordt met theater, literatuur of andere kunstvormen.

Jonge componisten werden gevraagd nieuw werk voor het ensemble te componeren en vernieuwing van de concertpraktijk stond voorop. Mijn rol was behalve die van klarinettist, ook het verzorgen van de marketing en productie.

Resultaten:

  • Ruim 100 kinder-muziektheatervoorstellingen “Toeters in Trammelant”. Creatieve proces van bedenken opzet, muzikale invulling, choreografie, lichtontwerp, kostuumontwerp, regelen van financiering van professionele scriptschrijver, regisseur en de marketing en uitvoering van de voorstelling.
  • 4 Muziek-poëzievoorstelling “Luister naar Kassandra”: financiering 4 nieuwe composities, 4 nieuwe gedichten van dichter Arthur Lava, creatieve proces van bedenken opzet, lichtontwerp, kostuumontwerp, choreografie en de marketing en uitvoering van de voorstelling.